Άλλα Τμήματα

Aerial Dance

aerial_yoga

Τα εναέρια ακροβατικά πανιά είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε συνδυάζοντας ενδυνάμωση, ευλυγισία και χορό.

Μαθαίνουμε στο σώμα μας να κινείται με έναν εναλλακτικό τρόπο, να μετακινείται και να δημιουργεί, έχοντας ως μέσο τα πανιά.

Εξοικειωνόμαστε με το ύψος, κατανοούμε τη σχέση σώμα-πανί. Προετοιμάζουμε το σώμα με ζέσταμα, ενδυνάμωση και διατάσεις στο πάτωμα και στη συνέχεια στα πανιά.
Μαθαίνουμε ασκήσεις πάνω στις οποίες βασιζόμαστε για να δημιουργήσουμε στη συνέχεια χορογραφίες.
Το μάθημα κλείνει με ασκήσεις αποθεραπείας.

Διδάσκει η Τίνα Γουρζή

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Βαθύ κομμάτι της ταυτότητας των Ιρλανδών η μουσική και οι χοροί τους ακολουθούν τρεις γραμμές:
α) την παραδοσιακή στις παμπ και τις γιορτές τους
β) την πιο εμπορική εκδοχή του “Riverdance”
γ) την επιρροή που άσκησαν οι Ιρλανδοί μετανάστες της Αμερικής στην Αφρο-αμερικάνικη παράδοση του “tap dancing”.


Οι παραδοσιακοί ιρλανδέζικοι «step dance» χοροί (για σόλο χορευτή, ντουέτο ή ομαδικοί) χαρακτηρίζονται από την ακινησία του κορμού, με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά, και τη δαιμονική κίνηση των ποδιών. Τα παπούτσια που τραγουδάνε, τα χαρακτηριστικά ειδικά παπούτσια, με τα σκληρά τακούνια και τη μύτη της σόλας,  λειτουργούν ως μουσικά όργανα, παράγοντας ήχο κρουστών που συνοδεύει τον χορό, πολλές φορές χωρίς άλλη μουσική.
Υπάρχει, όμως, και η πιο μπαλετική φόρμα με μαλακά παπούτσια.

Διδάσκει η Mary Kate Sheehan

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Ένα μάθημα που στόχο έχει να αναπτύξει σε βάθος τις σωματικές δεξιότητες των παιδιών, τη νευρομυική τους καλλιέργεια, τη σχέση τους με οριακές δυνατότητές του σώματός τους.
Παράλληλα, να καλλιεργήσει τη δημιουργική αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα στον χώρο αλλά και τον ακριβή χειρισμό τους.
Να αλλάξει, έτσι, τη ματιά τους για τον περιβάλλοντα χώρο, εισάγοντας τον ρυθμό σε κάθε έκφανση της ζωής τους.
Κατακόρυφοι, τροχοί, κυβιστήσεις, μπαλάκια, κρίκοι, rolla bolla, σχοινοβασία κ.α. θα συνοδεύουν το μαγικό ταξίδι της δημιουργικότητας.

Διδάσκει ο Μιχάλης Δήμου

Pilates

Η μέθοδος Pilates ειναι μια αυτο-βιωματική μέθοδος εκγύμνασης η οποία σχεδιάστηκε απο τον Joseph Pilates (1880-1967). Ο Pilates γεννήθηκε στην Γερμανία και ήταν ελληνογεμανικης καταγωγής. Λόγο των προβλημάτων υγείας που είχε αφιέρωσε ολη την ζωή του στη βελτίωση της φυσικής αντοχής. Ανάπτυξε μια ιδέα για ένα ολοκληρωμένο και πλήρες σύστημα φυσικής άσκησης. Το 1925 μεταναστευσε στην Αμερική όπου ίδρυσε και το πρώτο στούντιο Pilates.

Η μέθοδος αυτή επικεντρώνεται στον έλεγχο της αναπνοής, στη συμμετρική στάση του σωματος, στην ενδυνάμωση των μυών, στην σταθεροποίηση της σπονδυλική στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλατης. Επικεντρώνεται επίσης στην ευλυγισία των μυών και των αρθρώσεων. Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτο και θεωρείτε μέσο αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Διδάσκει η Ελένη Αγκάιτ και η Βερενίκη Χασάνογλου και η Νίνα Κλαμπάνου.

Γυμναστική

Το μάθημα δεν στοχεύει στην απλή εξωστρεφή άθληση, το “γρήγορο” αδυνάτισμα ή το “φούσκωμα” των μυών, αλλά μέσω της τέχνης του χορού στη γνώση, την υγιεινή και την αρμονία του σώματος.

Δεν είναι η τυπική γυμναστική ή η αεροβική, αλλά η αργή, επίμονη, λεπτή και προσεχτική δουλειά πάνω στους μύες, τον σκελετό και τα όργανά μας. Το τμήμα δουλεύει σε τρία ωριαία μαθήματα την εβδομάδα.

Διδάσκει η Αλίκη Κόντζιου - Γούσα.

Sxoli xorou balletou

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΛΙΚΗΣ ΚΟΝΤΖΙΟΥ – ΓΟΥΣΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τηλ. 210 65 15 870
info@dancingschool.gr
dancingschool.gr

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ


Λ. Μεσογείων 294,
Χολαργός - Αγία Παρασκευή 

copyrightarrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram