Τμήματα Μεγάλων Μαθητών & Ενηλίκων

Κλασικός χορός των προχωρημένων τμημάτων.

Α΄ degre (preparatoire), Β΄ degre (elementaire), Γ΄ degre (moyen) και Δ΄ degre (avance), για μαθητές από 9 χρονών και πάνω.

Μ’ αυτά τα 4 τμήματα μπαίνουμε βαθιά στο ρωσικό σύστημα κλασικού χορού “Vaganova”.
Η ίδια η Ρωσίδα χορεύτρια και δασκάλα Agrippina Vaganova σημειώνει: Νομίζω ότι όλοι όσοι διδάσκουν κλασικό μπαλέτο βρίσκονται πολύ συχνά στην ανάγκη να εξηγήσουν σε πολλούς ανυπόμονους γονείς ότι η τεχνική του χορού είναι μια αργή επίπονη διαδικασία, που απαιτεί υπομονή και μεθοδική εργασία.

Τα παιδιά κάθε τμήματος μετά από έναν διετή ή τριετή κύκλο σπουδών μπορούν να πάρουν το αντίστοιχο δίπλωμα, με εξετάσεις από επιτροπή της Διεθνούς Ακαδημίας Μπαλέτου της Βάρνας, την οποία η Σχολή εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα.

Τα Γ΄ και Δ΄ τμήματα είναι ήδη προεπαγγελματικά και τα παιδιά, εκτός από το δίπλωμα, ετοιμάζονται για εισαγωγικές σε επαγγελματικές σχολές.

Τα μαθήματα είναι μιάμισης ώρας, δύο φορές την εβδομάδα.

Σύγχρονος χορός των προχωρημένων τμημάτων.

Οι μαθητές από τα οχτώ τους εισάγονται στις αντιλήψεις, τις τεχνικές και την αισθητική του σύγχρονου χορού.
Η σημασία διπλή: να ανοίξει επαγγελματική προοπτική σ’ αυτούς που θα γοητευτούν από την εκφραστική του σύγχρονου χορού αλλά και να εξοπλίσει με μια άλλη ευρύτητα αντιλήψεων αυτούς που θα ακολουθήσουν τον κλασικό δρόμο.

Η ελεύθερη πτώση και επαναφορά του κεφαλιού και του κορμιού, το γυμνό πάτημα του ποδιού πάνω στο έδαφος, η αίσθηση της σταδιακής ανακάλυψης του χώρου - με το σώμα, τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι – τα απότομα τινάγματα, είναι κάποια από τα στοιχεία που εισάγουν στον χορό του 20ού αιώνα.

Επειδή τα παιδιά αυτά ήδη συμμετέχουν και σε άλλα τμήματα το μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

Σύγχρονος χορός για ενηλίκους.

Ο κύκλος αυτός χωρίζεται σε δύο τμήματα:
α) τμήμα αρχαρίων, β) τμήμα προχωρημένων.
Διαμορφώνεται ένα κύτταρο ομάδας σύγχρονου χορού, που με την αργή διαδικασία της ένταξης ενοποιείται εκπαιδευτικά και αισθητικά.

Η άσκηση των παιδιών στον αυτοσχεδιασμό και η επαφή τους με τα πυρηνικά στοιχεία της κίνησης, μέσα από τεχνικές και προχωρημένες απόψεις όπως Contact improvisation, Release, Alexander, BMC κ.λπ. τα ανοίγει στα βαθύτερα νερά του σύγχρονου χορού.

Ο στόχος, επίσης, διπλός:
α) η προπαίδεια μέσα από την εμπειρία της ομάδας για την επαγγελματική κατεύθυνση, όσων το επιλέγουν, και
β) ο εξοπλισμός των υπολοίπων με βαθιά γνώση του σώματος και της κίνησης.

Η ομάδα προσεγγίζεται εκπαιδευτικά μέσα από τις διαφορετικές οπτικές των διδασκόντων καθηγητών, σε δύο μαθήματα, της μιάμισης ώρας, εβδομαδιαία, για κάθε τμήμα.

Τεχνική Graham.

Με περισσότερα από 170 έργα στο ενεργητικό της, αλλά και με τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τεχνικής, που, ακόμα και σήμερα, αποτελεί το δρόμο αμέτρητων σύγχρονων χορευτών, η Martha Graham, όχι αδίκως, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, που καθοδήγησε με το έργο της την εξέλιξη του μοντέρνου χορού.

Βασικά δομικά στοιχεία της τεχνικής της, το contraction και το release – η "σύσπαση" και η "χαλάρωση" δηλαδή, τα συναντούμε σε ένα πλήθος περιστάσεων που διατρέχουν τις ανθρώπινες λειτουργίες, όπως την αναπνοή, τη γέννα και τον έλεγχο του πόνου.

Sxoli xorou balletou

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΛΙΚΗΣ ΚΟΝΤΖΙΟΥ – ΓΟΥΣΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τηλ. 210 65 15 870
info@dancingschool.gr
dancingschool.gr

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ


Λ. Μεσογείων 294,
Χολαργός - Αγία Παρασκευή 

copyrightarrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram