Τμήματα Μικρών Μαθητών

Τμήμα Νηπίων

H Μουσικο-κινητική ρυθμική αγωγή, για παιδιά 3,5-5 χρονών.
Το μάθημα στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με την κίνηση και την ανάπτυξή της στο χώρο, στην ανάπτυξη της ομαδικότητας, της πειθαρχίας, και της φαντασίας με την ελεύθερη έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό.

Τα μικρά παιδιά διασκεδάζοντας, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, ασκούνται και οξύνουν την αντίληψή τους στον χώρο και τον ρυθμό. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους, τραγουδούν την ώρα που κινούνται, ξεχωρίζουν τα μουσικά όργανα, μιμούνται την κίνηση των ζώων και των φυσικών φαινομένων.

Το μάθημα είναι ωριαίο, δύο φορές την εβδομάδα.

Κλασικός χορός

Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις και προπαρασκευαστικό τμήμα του Α' degre (για παιδιά από 5 ως 8 χρονών περίπου).
Μπαίνοντας στο αλφαβητάρι του κλασικού χορού τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν τους σωματικούς κώδικές του, με ιδιαίτερη προσοχή να μην παραβιάζεται η ευαίσθητη σωματική τους διάπλαση.
Χάρη, συμμετρία, αρμονία, έκφραση, τεχνική: μ’ αυτές τις πέντε λέξεις θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το μπαλέτο.

Και στις τρεις τάξεις το μάθημα είναι ωριαίο δύο φορές την εβδομάδα.

Ελεύθερη κίνηση – Αυτοσχεδιασμός

Τα παιδιά των τριών αυτών πρώτων τάξεων εισάγονται στο πνεύμα του σύγχρονου χορού με την ελεύθερη κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

Το ένα τρίτο του χρόνου διδασκαλίας τους αφιερώνεται στην προσπάθεια να ξαναζήσουν την απελευθερωτική εμπειρία της νηπιακής κίνησης, ξεμοντάροντας τις αγκυλώσεις που από πολύ νωρίς το σχολείο και η κοινωνία φορτώνουν στα παιδιά.

Sxoli xorou balletou

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΛΙΚΗΣ ΚΟΝΤΖΙΟΥ – ΓΟΥΣΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τηλ. 210 65 15 870
info@dancingschool.gr
dancingschool.gr

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ


Λ. Μεσογείων 294,
Χολαργός - Αγία Παρασκευή 

copyrightarrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram